Φροντίδα ρούχων

Τα αγαπημένα μας ρούχα θέλουμε να κρατήσουν για πάντα...ή τουλάχιστον όσο περισσότερο γίνεται! Γιαυτό το rouxalakia σας προτείνει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλύσης και στεγνώματος των ρούχων που αγοράζετε

Και καθώς όλα τα ρούχα δεν είναι ίδια οι σημάνσεις μπορεί να διαφέρουν...Παρολαυτά υπάρχουν μερικοί απλοί αλλά βασικοί κανόνες που αν τους ακολουθείτε θα καταφέρετε να διατηρήσετε ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας σε άψογη κατάσταση!

-Επιλέξτε με ιδιαίτερη προσοχή το απορρυπαντικό ρούχων για το πλύσιμο στο πλυντήριό σας. Η ύπαρξη λευκαντικών παραγόντων στο απορρυπαντικό μπορεί να προκαλέσει φθορές στα ρούχα σας

-Για το πλύσιμο στο πλυντήριο επιλέξτε χαμηλές θερμοκρασίες όπως οι 30οC ή ακόμη και κρύο νερό. Δυστυχώς οι υψηλές θερμοκρασίες εκτός του ότι μπορεί να ξεβάψουν τα ευαίσθητα ρούχα σας ενδέχεται να προκαλέσουν και φθορές στη σύνθεσή τους.

-Όλα τα ρούχα με τυπώματα πλένονται από την ανάποδη. Επίσης κατά το άπλωμα να θυμάστε να μην τοποθετείτε το μανταλάκι πάνω στο τύπωμα

-Προγραμματίστε το πλυντήριό σας σε ένα πρόγραμμα με απαλό ή και καθόλου στύψιμο για τους ίδιους λόγους.

-Προτού βάλετε ένα ρούχο στο πλυντήριο ελέγξτε την ετικέτα του και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται εκεί. Εάν η ετικέτα δεν σας δίνει σαφείς οδηγίες το προτιμότερο είναι να το πλύνετε στο χέρι.

-Εάν τελικά πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι διαλύστε την ακριβή ποσότητα απορρυπαντικού που αναγράφεται στη δοσολογία της συσκευασίας του μέσα σε χλιαρό ή κρύο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το ρούχο σας. Αφήστε το να μουλιάσει και στη συνέχεια πιέστε το προς τα κάτω για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε τουλάχιστον δύο φορές και στη συνέχεια με ιδιαίτερη προσοχή στραγγίξτε για να απομακρύνετε το νερό.

-Θυμηθείτε ότι όταν πλένετε στο χέρι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τρίψετε ή να στίψετε δυνατά τα συγκεκριμένα ρούχα.

-Αποφύγετε να στεγνώσετε τα συγκεκριμένα ρούχα σε στεγνωτήριο. Απλώστε τα στην απλώστρα ή πάνω σε κάποιο έπιπλο στο μπαλκόνι σε οριζόντια θέση και από την ανάποδη πλευρά του σε μέρος όπου δεν θα εκτίθενται απευθείας από τον ήλιο.

×
×
×
×
×
×
×